Noord Brabantlaan 2, 5651 LX Eindhoven040-2125123info@vlaggenleverancier.nl9.00-17.30

Provincievlag van Friesland

Post 4 of 46

De provincievlag van Friesland bestaat sinds 1957. Een kleurrijke vlag die heel herkenbaar is. Veel mensen denken dat het rode hartjes zijn die erop staan, maar in werkelijkheid zijn het ‘pompeblêden’.

Het ontstaan van de Friese provincievlag

De vlag bestaat uit zeven schuine banen met dezelfde breedte. Hiervan zijn er vier cobaltblauw en 3 wit. In de witte banen zitten de zeven rode pompeblêden. Pompeblêd is de Friese benaming voor het blad van de gele plomp (vergelijkbaar met waterlelie). Dit zijn er zeven omdat ze verwijzen naar de zelfstandige landstreken West-Friesland, Westergo, Oostergo, Hunzingo, Fivelingo, Emsingo en Jeverland. Voor de Friezen is de vlag belangrijk. Ze voelen zich het meeste betrokken met de provincie vergeleken met andere mensen en hun provincie. De Friezen voelen zich een eigen volk.

De Friese vlag bij u aan de stok

De populaire Friese vlag is bij ons (meestal) op voorraad. Op onze pagina over provincievlaggen vindt u de vlaggen van alle provincies van Nederland. De Friese vlag is te bestellen in 3 verschillende maten. Via ons invulformulier kunt u een offerte aanvragen en voor meer informatie over de Provincievlag of natuurlijk over de rest van ons assortiment, kijk op onze site www.vlaggenleverancier.nl. Mailen is mogelijk naar info@vlaggenleveranier.nl. Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:30 op het nummer +31 (0)40 212523

Vlaggenleverancier
Ruysdaelbaan 3F
5642 JJ Eindhoven

 

 

 

 

Menu